Ücretsiz Ceza Sorgulama Servisi

Göç İdaresi Ceza Sorgulama ve Vize İhlali Cezası

22.07.2021
116
Göç İdaresi Ceza Sorgulama ve Vize İhlali Cezası

Türkiye’de kaçak olarak kalan yabancılar, göç idaresi ceza sorgulama ve vize ihlali cezasını ödemek için havalimanlarında bulunan vize ihlal ofisleri üzerinden cezalarını ödeyebilmektedir. Vize ihlal ofisi, vatandaşı olunan ülkeye ve kaçak kalınan süreye bağlı olarak cezanın hesaplanacağı ve vize ihlali cezası ödemesinin yapılacağı yerdir.

Vize İhlali Cezası Nedir?

Vize ihlali cezası, vize ihlali yapan yabancının kaçak konumuna düşmesi sonucunda ödemesi gereken cezadır. vize ihlali yapan yabancının ceza olarak belirli bir ücret ödemesi gerekir. Bu ceza, yıllık ikamet izni harcının 2 katı olarak hesaplanmaktadır. Belirli ülkelerin vatandaşlarının bu kurala uymaması durumunda vize ihlali cezasına ek olarak vize harcı da ödemeleri gerekmektedir.

Vize İhlali Cezası Nasıl Hesaplanır?

Vize ihlali cezası hesaplama işlemi ile ilgili net bilgiyi havalimanında bulunan vize ihlali ofisinden ya da sınır kapılarından öğrenebilirsiniz. Vize ihlali durumunda para cezasının miktarı, ihlali yapan yabancının vatandaşı olduğu ülkeye ve kaçak olarak kaldığı süreye göre farklılık göstermektedir.

Vize ihlali söz konusu olduğunda cezalı harç tutarı ödemesi yapılmaktadır. Harç tutarları, ülkelerle yapılan anlaşmalara bağlı olarak her ülkeye göre değişiklik gösterir. Buna ek olarak uyruk, yaş ve ihlal edilen süre gibi durumlar açısından da farklılık söz konusudur.

Vize İhlali Cezasının Ödemesi Nereye Yapılır?

Vize ihlali cezası ödemesi, havalimanlarında bulunan vize ihlali ofisine yapılmaktadır. Vize ihlali yapan yabancıların sınır dışı edilmemek, kaçak konumuna düşmemek ve giriş yasağı uygulamasına maruz kalmamak için vize ihlali cezalarını ödemeleri gerekmektedir.

Vize İhlalinde Giriş Yasağı Uygulanmayan Durumlar Nelerdir?

Vize ihlalinde giriş yasağı uygulanmayan durumlar şunlardır:

  • Vize ihlali süresi 3 ayın altında olan yabancı kişinin bu ihlal yetkili makamlar tarafından tespit edilmeden kendiliğinden sınır kapısına gelmesi durumunda ve vize ihlali cezasını ödemesi halinde Türkiye’ye giriş yasağı kararı uygulanmaz.
  • Vize ihlali süresinin 3 ayın altında olan yabancının, bu ihlal yetkili makamlar tarafından tespit edilmesi durumunda yabancı hakkında deport kararı alınmaktadır. Yabancıya tanınan ülkeyi terk etme süresinde yabancının sınır kapısına gelmesi ve vize ihlali cezası ödemesi yapması halinde hakkında Türkiye’ye giriş yasağı kararı alınamaz.

Vize İhlali Sonucunda Giriş Yasağı Uygulanan Durumlar Nelerdir?

Oturum izni, çalışma izni ve vize süresini aşan yabancı vize ihlali yaparak kaçak konumuna düşer. Vize ihlali sonucu giriş yasağı uygulanan durumlar şunlardır:

  • Vize ihlali süresi 3 ay ve üzerinde olan yabancının bu ihlali yetkili makamlar tarafından tespit edilmeden kendiliğinden sınır kapısına gelmesi ve vize ihlali cezasını ödemesi durumunda 1 ay ile 5 yıl arasında Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmaktadır.
  • Vize ihlali yetkililer tarafından tespit edilmeden önce Türkiye dışına çıkmak için sınır kapısına gelen ancak vize ihlali cezası ödemeyen yabancılara 3 ay ile 5 yıl arasında Türkiye’ye giriş yasağı uygulanır.
  • Yabancının çalışma izni ve ikamet izni talebinin reddedildiği ya da ikamet izni veya çalışma izninin iptal edildiği durumlarda kendisine yetkililerin bildirdiği süre içinde ülkeyi terk etmemesi sonucunda vize ihlali cezası ödemesi yapıp yapmadığına bakılmaksızın Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmaktadır.
  • Görevli personel eşliğinde deport edilen yabancılara vize ihlali cezası ödemesi yapmasına bakılmaksızın Türkiye’ye giriş yasağı uygulanır.
  • Vize ihlali cezası ya da ödemesi gereken bir idari para cezasını ve diğer kamu borçlarını ödemeyen yabancılar bu cezaları ödemediği sürece Türkiye’ye giriş yapamamaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Ferhat özdemir dedi ki:

    Eşim yabancı uyruklu Fas vatandaşı
    Tam 4 yıl oldu evleneli Türkiye de
    4 yıl dır kimlik yeniledik.
    TC vatandaşlık için hak kazandı eşim Ankara İl Nüfus müdürlüğünden tüm evraklarımız alındı.
    Ankara emniyet müdürlüğü ne parmak izi derken TC vatandaşlık işlerini bitirdik evraklar helen arşiv araştırması için ilgili kurumlara gönderilmiştir deniyor.
    Bugün kimlik son günü kimlik yenileme randevu alıyım dedim 820 TL ücret ödemem gerekli ama benim okadar param yok.
    Eşimin TC kimliği gelene kadar beklesem geçici kimlik yenileme sem sorun olurmu veye cezai işlem yapılırmı.
    Teşekkürler kolay gelsin

Tüm Ceza Süreçlerinizin Sonuçlarını Ücretsiz Olarak Sorgulayabilirsiniz.